Veckan som gått – Vecka 50, 2015

Sorry att jag är en dag sen, men här kommer nu min summering av vecka 50. Efter en lång vecka med världens förkylning och en intensiv men rolig helg i Göteborg var jag oerhört trött när vi kom hem igår kväll. Efter att ha eldat lite i kaminen och myst med katterna behövde jag krypa ner i sängen och vila ut ordentligt.

Nu är det inte många veckor kvar av det här året vilket jag har lite svårt att fatta faktiskt! Efter den här är det alltså bara två söndagar kvar av 2015. Upplägget med söndagssummeringar verkar dock uppskattat så det kommer jag såklart fortsätta med under 2016 också!

Här kan ni läsa mina tidigare söndagssummeringar.

4 bilder

Fotograf med Fuji X100 © Rania Maria Photography

brud och brudbukett © Rania Maria Photography

Bröllopsring © Rania Maria Photography

 1. Vi åkte till Göteborg och på lördagen var det dags för bröllop. Redan på spårvagnen värmde vi upp kamerorna!
 2. Ett porträtt av bruden, ljuset i ett av rummen var helt fantastiskt! Vår bröllopspresent var att föreviga deras stora dag.
 3. Detaljbild på buketten är en sån där bild man inte får missa när man plåtar bröllop.
 4. Det var ett jättefint bröllop och middagen och festen var oerhört trevlig och rolig, med mycket bra folk och fantastiskt god mat.

3 bra saker

 • 16 saker att göra med ett blogginlägg | Det här med att blogga är så himla roligt, och jag arbetar mycket med att ta min blogg till nästa nivå nu. Är såå glad att jag hittat Better Bloggers, ett yrkesnätverk för oss bloggare. Den här artikeln de publicerade i veckan – om saker att tänka på före och efter man publicerar sitt inlägg – är verkligen bra! En del av sakerna gjorde jag redan men en del var nytt och det känns bra att hela tiden lära sig mer.
 • WWF – I am Nature | En kort film som på strax över en minut fångar upp exakt det jag tycker är så viktigt, och det jag lever för. Naturen och att inse vad som är viktigt i livet, att de måsten man har på jobbet, med räkningar eller annat inte definierar vem man är.
 • Att läsa om böcker | I veckan städade jag ur vår bokhylla lite, och satt länge och kikade i ett par riktigt gamla exemplar av Narnia böckerna som jag har efter mamma. Jag minns inte om jag själv läst dem som liten, eller om hon läst ur dem för mig. Då jag inte minns så mycket av dem bestämde jag mig för att läsa om dem vilket var väldigt roligt. Första boken, Min Morbror Trollkarlen, handlar ju om hur Narnia kom till och det hade jag helt glömt bort! Så ta en titt längst in i bokhyllan innan ni köper nya böcker, det finns nog mycket där som är värt att läsa igen .

2 tidigare inlägg

1 bild som inspirerar 

Jag vet inte hur länge jag läst Jonnas blogg nu men åren som hon inspirerat mig är många. Både med sin livsstil, sina texter och sina bilder. Den här postade hon för inte så länge sedan och den blev direkt en ny favorit bland hennes alster. Jag har alltid haft en förkärlek till bilder där den där kalla blå färgen möter en varm lila / orange / röd nyans. De kompletterar vandra så väl och Jonna har verkligen lyckats väl med färgerna i det här fotot.

Eld kan vara så otroligt mysigt, värmande och vackert men också kraftfullt och respektingivande och jag tycker att de båda aspekterna av elden finns med här vilket verkligen gör att jag gillar bilden. Där står hon vid sin eld och det är så vackert men så ser man all skog och jag kan inte låta bli att känna en viss oro över om elden kommer sprida sig eller inte. Hon har skrivit om bildens betydelse och jag berörs av känslorna hon beskriver, men när jag bara ser bilden läser jag in mycket annat i den och det är det jag älskar med foto – att bilder är så olika beroende på vem som ser dem.

Hjärtats Eld © Jonna Jinton

All images and content are Rania Maria Photography originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

8 Comments

 1. Svara

  La Linda / Better Bloggers

  14 december, 2015

  Tack för att vi fick vara med och TACK för att du är med i BB!

  • Svara

   Rania

   15 december, 2015

   Men så hemskt lite så, det du / ni gör är galet bra och värt att dela tusen gånger om! Tack för att ni finns :D

 2. Svara

  ISA

  14 december, 2015

  åh bröllop gör mig helt varm i kroppen, oavsett vems, hehe ;)

  • Svara

   Rania

   15 december, 2015

   Hihi ja det är trevligt och fint. Personligen är inte vi så sugna på att gå igenom det själva dock ;P

 3. Svara

  Maja - Frontside

  15 december, 2015

  Vad roligt att ni varit på bröllop i Lerum! Min gamla hemstad ju :) Riktigt fina bilder!

  • Svara

   Rania

   15 december, 2015

   Jaså är det? Vad kul! Aldrig varit i Lerum annars faktiskt, det var första gången :) Tack!

 4. Svara

  Jonna

  17 december, 2015

  Men TACK finaste du! Blev alldeles rörd av att läsa din text om min bild. Så glad att du tyckte om den!!
  Tusen tack för att du ville visa den på din blogg, och för länken ♥ Kramar

  • Svara

   Rania

   18 december, 2015

   Men så lite så! Dina bilder och texter berör så himla ofta, känns inte mer än rätt att sprida allt det fina du skapar lite :) Kram på dig Jonna, hoppas du får en fin fredag och helg!

LEAVE A COMMENT