Hemmakontor och kreativt återbruk

Lördag och idag är en lugn, skön dag då vi är hemma och inte direkt gör något speciellt alls. Vi har städat lite men det är typ det. Jag känner att jag är helt slut, jag har arbetat vid datorn i stort sett hela veckan – från att jag klivit upp till jag gått och lagt mig. Nästa torsdag reser jag bort och innan dess vill jag slutföra + leverera så mycket jobb som möjligt, av de jag har liggande på lager. Det ska bli såå skönt och behövligt med miljöombyte och lite semester!

Igår bytte jag ut min skrivbordsskiva mot en stor, gammal bit trä jag fiskat fram uppe på Ingers ladugård. Vad har jag Inte hittat i den ladan alltså? En riktigt skattkammare! I samband med det + att jag som sagt städat lite tänkte jag att vi kunde ta en närmre titt på min arbetsyta, där jag som sagt spenderat extremt mycket tid på sistone. Väggen mittemot vår säng i sovrummet, dvs. vid fotändan – där har jag mitt lilla hemmakontor.

Photographer Rania Maria Rönntofts home office © Rania Maria Photography

Succulents and ginger pastilles © Rania Maria Photography

Det ligger verkligen inte många kronor bakom detta hemmakontor, däremot mycket kreativt återbruk!

Själva träskivan som är skrivbordet har alltså legat uppe på loftet i en ladugård, vem vet hur länge? Några av ramarna som utgör min tavelvägg (som inte är färdig än) är från IKEA, resten har jag fyndat på loppis. En del av bilderna är loppisfynd, andra har jag klippt ut från tidningar eller så är det mina egna bilder som jag skrivit ut själv / beställt från Printasquare. Ja och så mitt fina stipendium förstås.

Skrivbordslampan är från Granit – en butik jag verkligen saknar i och med flytten. Krukorna fick jag när en vän rensade ut sitt gamla hus, och den lilla ljuslyktan (som ni sett förr) är från Fint och Fult. Pastillerna och ”skalen” från sjöborrar är gåvor jag fått av mamma.

Photographer Rania Maria Rönntofts home office © Rania Maria Photography

Photographer Rania Maria Rönntofts home office © Rania Maria Photography

Den fina trästolen har jag fått av svärmor, likaså den höga, gröna blomman. Trälådan den står på är även den från Ingers ladugård. Skålen och muggen med pennor och småprylar är second hand fynd, precis som sjalen som hänger på stolen. Ugglan målad med vattenfärg har min mammas kusin Moyen målat. ”Coffee, yoga, work” har jag skrivit och vykortet ”today is the day” har jag fått av Angeliqa.

Kablarna från skärmen är inte direkt snygga, så jag lindade helt enkelt in dem i lite natursnöre från Granngården! Blev ju mycket snyggare och smälte in bättre med resterande inredning. Jag tycker verkligen om hur väl min skärm smälter in bland resten av tavlorna, som om den också vore en tavla. Man kan säga att jag är rätt nöjd med hur jag har det faktiskt!

Är det många av mina läsare som arbetar hemma och hur ser det ut vid era hemmakontor i så fall? Ni som inte gör det, har ni någon speciell plats där ni brukar sitta med laptop / dator / läsplatta och kolla bloggar m.m ? Vore kul att höra lite hur ni har det! Länka gärna till bilder / inlägg som visar det om ni har några

Photographer Rania Maria Rönntofts home office © Rania Maria Photography

All images and content are Rania Maria Photography originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

13 Comments

 1. Svara

  Patrik at Brass&Gold

  17 oktober, 2015

  Jättefint! Jag tror jag måste börja följa din blogg!

  • Svara

   Rania

   18 oktober, 2015

   Tack Patrik! Åh, det finns ju inga måsten här i världen – men vad glad jag blir att du känner så! Du är så välkommen här :D Din blogg är också väldigt fin, gillar inredningsbilderna du visar – mycket är verkligen i min stil! Finns det något inlägg där man ser mer hur du har det hemma? Önskar dig en fortsatt trevlig söndag!

 2. Svara

  Sara i Åre

  17 oktober, 2015

  åh vilket mysigt hemmakontor. jag jobbar mycket hemma men hamnar för jämnan i soffan med ett därmed mycket mobilt kontor. om jag hade fått ägna ett helt rum åt ett kontor skulle jag nog ha en riktigt skön fåtölj i det rummet – och även ett skrivbord fast inte så mycket att sitta vid utan mest med snygg förvaring… :)

  • Svara

   Rania

   18 oktober, 2015

   Tack Sara! Ibland tar jag min laptop och sitter vid köksbordet, det är skönt att byta miljö emellanåt och så är det härligt ljus där om dagarna (samt närmre till kaffet hehe). Men annars behöver jag ha en fast punkt som är min ”arbetsplats” så att resten av hemmet känns mer avslappnat och som Hemma :) Hade också gärna haft en go fåtölj här, men får inte plats :( vi bor rätt litet :P Det där med snygg förvaring alltså… har en hylla med papper, pärmar och annat bredvid skrivbordet som Inte fick vara med på bild för det är verkligen kaos i den. Måste styra upp något bättre, där allt viktigt kan vara men så det ändå ser okej ut haha. Bara tryckt in allt i hyllan nu :P

 3. Svara

  Maria Ekblad - bröllops & nyföddfotograf

  17 oktober, 2015

  Åh jag är så otroligt dålig på att fota mitt hem. Men jag brukar alltid sitta i soffhörnan med filt och en katt på mig någonstans. :) Borde inte sitta som en ostkrok med laptopen men det är en dålig vana som är svår att bli av med!

  • Svara

   Rania

   18 oktober, 2015

   Det är jag också! Man blir lite hemmablind och tycker inte man har det fint nog, vilket helt går emot att jag vill visa upp ett äkta liv på bloggen haha så försöker bättra mig. Så mitt hemmakontor var lite steg ett i att visa upp mitt hem ;) Alltså soffhörna med filt och katt låter så himla mysigt! Min ligger ibland på sängen bakom mig när jag arbetar. När hon var mindre låg hon ofta i knät eller På skrivbordet. Ja nej, det där med hållningen är ju inte så bra… jag sitter ofta som en ostkrok även fast jag sitter på en stol vid skrivbordet haha.

 4. Svara

  Matilda

  17 oktober, 2015

  Ett så gediget och fint ställe att arbeta från, det gör mycket för inspirationen tycker jag. Gillar alla återbrukade prylar! Mitt skrivbord är ganska naket då jag får panik av att ha grejer runt omkring mig när jag arbetar/pluggar, men kanske borde jag knåpa ihop ett inlägg om min lilla arbetshörna jag med :)

  • Svara

   Rania

   18 oktober, 2015

   Tack så mycket Matilda! Det gör det verkligen, jag måste ha det snyggt, städat och fint där jag arbetar när man håller på med sånt här kreativt – annars får jag ingen inspiration till att sitta och arbeta. Kul att du gillar det, viktigt för mig med återbruk och det känns så mycket mer personligt också! jaaa men det tycker jag du ska göra, vore jättekul att se hur du har det :)

 5. Svara

  Ebba

  17 oktober, 2015

  Vilka fina detaljer!

  • Svara

   Rania

   18 oktober, 2015

   Tackar!

 6. Svara

  Agnes {cashew kitchen}

  18 oktober, 2015

  vad fint! Blev inspirerad att piffa till min egen arbetsyta nu. Älskar sådär långa skrivbordsskivor. Självv sitter jag vid ett nätt gammalt sekelskiftesskesskrivbord (det som oftast får agera underlag till mina fotograferingar). Har knappt fått upp nåt på väggen förurom några av Hannahs teckningar, men gillade det där med coffee yoga work ? kanske lånar det! ? hoppas du får vila ut ordentligt när den här intensiva jobbperioden är över. kram!

  • Svara

   Rania

   18 oktober, 2015

   Tack! Kul att det kan inspirera :D Jag gillar också långa träskivor som är i ett enda stycke, riktigt fint! Tänkte ha den här skivan som underlag för foto men den fick bli skrivbord istället… Passade så rackarns bra här! Åh tecknar hon? Vore kul att se! haha låna på, det är helt okej ;) Det kommer jag nog att få! Även om det är intensivt nu så är det väldigt roligt :D Kram, ha en fin söndag!

LEAVE A COMMENT