Veckan som gått – Vecka 40, 2015

Söndag – och i vanlig ordning innebär det en sammanfattning av veckan som gått. Första veckan i Oktober dessutom! Hoppas ni tycker om de är inläggen. Personligen tycker jag det är skönt att titta tillbaka och kolla vad på vad man gjort och åstadkommit men även vad man sett och läst under veckan.

– Tidigare veckors sammanfattningar hittar ni här

 

4 bilder 

tired cat © Rania Maria Photography

last blooming lavender and a black cat in the autumn sun © Rania Maria Photography

beer and lit candles on an autumn evening © Rania Maria Photography

 1. En väldigt trött liten Ellie som sover i favoritfotöljen.
 2. Grannen har fortfarande lite lavender som blommar, så fint! Och doftar ljuvligt.
 3. Grannkatten Nisse ute i höstsolen.
 4. Mys med tända ljus ute på altanen hos svärmor igår.

3 bra saker jag sett eller läst

 • Nytt ekologiskt sortiment i frysdisken | Förut hade jag ofta frysta grönsaker hemma men det har vi slutat med helt. Det här var ju en helt fantastisk nyhet som jag absolut ska hålla ögonen öppna efter / fråga efter på ICA! Nu kanske vi börjar ha det hemma igen – tjoho!
 • Glutenfritt Bröd med Äpple och Saffran / Crunchig Müsli med Kanel | Det här låter så otroligt gott, och jag älskar verkligen Evelinas bilder i det här inlägget! Jag har nog aldrig använt mig av en brödmix förut, än mindre en müsli mix – jag är sjukt sugen på att testa! Müslin jag hade hemma tog ju faktiskt precis slut…
 • KRUKHÄNGARE | Att Elin äntligen börjat blogga igen känns otroligt roligt! Och på en ny, fin blogg vid namn Makeri. Många guider på hur man knyter amplar för blommor finns det där ute, men den hon gjort tillsammans med B.I.B tycker jag är riktigt fin!

2 tidigare inlägg

1 bild som inspirerar 

För det första låter ju den här soppan gjord på rostad tomat och morot rån ’The Gouda Life’ helt vansinnigt god. Men sedan tycker jag verkligen att den här bilden har allt en riktigt schysst matbild ska ha. Den är otroligt fin och tilltalande, men samtidigt äkta och naturlig. Allt i bilden känns logiskt, och miljön är perfekt. Det känns verkligen som en värnade soppa, en lite småkylig dag i ett rustikt hus på landet. Ett mjukt, härligt ljus, varma färger och ruffa texturer. Den gröna färgerna på örterna lyfter det hela ett steg till. Jag vill både laga maten och känner mig inspirerad att fotografera något liknande! Dessutom är texten till inlägget om soppan väldigt fin tycker jag :)

© The Gouda Life | http://thegoudalife.ca

 

All images and content are Rania Maria Photography originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

9 Comments

 1. Svara

  ISA

  4 oktober, 2015

  åh vad jag gillar Nisse! han ser så lömsk och lurig ut ;)

  • Svara

   Rania

   5 oktober, 2015

   HAHA han är verkligen varken lömsk eller lurig, men han kanske har ett sådant utséende :P Han är supermysig!

 2. Svara

  Agneta

  4 oktober, 2015

  Tre härliga tips till riktigt inspirerande inlägg, den där hängampeln måste jag nog allt testa att göra.

  Agneta
  http://mintekopp.se

  • Svara

   Rania

   5 oktober, 2015

   Kul att du gillar det jag hittat ute i the world wide web den här veckan! :) Jaaa det tycker jag du ska göra! Jag har två hemma jag köpt, som jag måste komma på var jag ska ha… haha men sen ska jag nog också testa göra en egen! Ha en fin måndag :)

 3. Svara

  Isabelle Johansson

  5 oktober, 2015

  Härligt :)

  • Svara

   Rania

   5 oktober, 2015

   Ja det var en bra vecka! Hoppas du också hade en härlig v. 40 :)

 4. Svara

  Makeri - Elin Ivemo

  6 oktober, 2015

  Oh! Tack för shout out!

  • Svara

   Rania

   8 oktober, 2015

   så lite så! :D

LEAVE A COMMENT