Arbetsdag i solen

arbete med laptop vid köksbordet © Rania Maria Photography

Fredag idag, och jag har jobbat på som vanligt med bilder från vår workshop. Jag tog en paus och tog med datorn till köket där jag kunde spendera några timmar av min arbetsdag i solen som sken in genom fönstret – äntligen! Där hade jag ett möte via Skype, gjorde en lista på kommande blogginlägg jag vill skriva och sedan var jag även ute en sväng i solen och tog lite nya bilder.

Allt har skett med rufsigt hår iförd gamla myskläder haha. Det är skönt att det äntligen är helg, imorgon ska jag börja dagen med att bege mig ut i skogen och plocka lingon! Vad har ni för helgplaner?

All images and content are Rania Maria Photography originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

4 Comments

 1. Svara

  ISA

  26 september, 2015

  känns som en väldigt okej arbetsplats ;) Kan du jobba heltid med blogg/datarelaterat? bara nyfiken! kram

  • Svara

   Rania

   26 september, 2015

   Det är det verkligen! Skulle inte byta bort det för allt i världen, att kunna arbeta lite var jag vill / hemma sådär. Nej, jag har inte kunnat leva på det helt, jobben är fortfarande få och kommer med så stora mellanrum. Men jag har samtidigt inte behövt ha något annat jobb då jag dels blev tilldelad ett stipendium förra året och sen har jag en helt fantastisk sambo som står för hyran till stor del, och den mesta maten. Men nu börjar det hända lite för mig, både som fotograf och bloggare så jag tror och hoppas att det vänder snart!

 2. Svara

  Emilia

  26 september, 2015

  Helgplaner – det känns som helgen bara rinner iväg. Jag tror jag ska ”stanna upp” lite imorgon. Faktum är att höstdofterna får mig på riktigt bra humör och dessutom försvinner stressen när man kommer ut i den krispiga luften :) Mer av närvaro. Svårt tycker jag, trots att jag är ”medveten” om den.
  Jag har länge haft mitt hemmakontor, men i och med att min man är hemma med vår son har jag gått och skaffat mig kontor! Det känns toppenbra och jag får lugn och ro.
  Den senaste tiden har jag helt snöat in på minimalism och att leva enkelt. Jag vill rensa ut allt onödigt och mest fokusera på ett bra mentalt välbefinnande. Steg 1: stänga ner skärmarna tidigare och lägga sig och sova istället.
  Vad har du för uppdrag framöver? Och vad är målet med bloggen?

  • Svara

   Rania

   28 september, 2015

   Men vist gör det? Helgerna går alltid så väldans fort. Att stanna upp lite låter väldigt bra, och jag tycker nog också det är enklare att varva ner o hösten :) hoppas du fick en fin, lugn helg! Åh, skönt att du skaffat kontor. Mysigt att ha familjen hemma men kan tänka mig att det blir svårare att arbeta då. Vi fokuserar också väldigt mycket på att leva enklare, och rensar just nu ut mycket saker och kläder som bara är överflödigt. Läste att vara lycklig inte handlar om att leta efter lycka, utan snarare göra sig av med sådant som gör en olycklig. Att ha för mycket valmöjligheter tex, mår man inte bra av. Vi är dock, i perioder, väldigt dåliga på att inte spendera så mycket tid vid någon form av skärm..

   Just nu har jag inga kommande uppdrag, utan arbetar mycket med att färdigställa material från tidigare uppdrag. Bilder och en film från vår workshop ska levereras, sedan ska en bröllopsfilm klippas färdigt och några andra filmer jag gjort ihop med en annan bloggare ska också bli färdiga så det pysslar jag med nu :) Vilket tyvärr leder till mycket tid vid skärmen…

   Målet med bloggen? Jadu. Bloggat länge, och från att vara en ren fotoblogg som bara handlade om bilderna jag tog, och Hur jag tog dem, till min tid på Fotoskolan och vägen att bli fotograf har den utvecklats till en mer livsstils-inriktad blogg, men fortfarande med mycket fokus på bilder och foto såklart. Den är en förlängning av mitt företag och portfolio, samtidigt som jag hoppas kunna inspirera andra till vad jag anser vara en sundare, lugnare och mer hållbar livsstil som man mår bättre av. Har nog lite spännande planer för bloggen till hösten, men inget jag kan berätta än ;)

LEAVE A COMMENT