Nyplockade nässlor

gathered nettles in a strainer

I helgen har jag plockat nässlor för första gången, tillsammans med svärmor. Just dessa har vi tänkt torka och mala till pulver som man sedan kan ha i mat, bröd, té, smoothies m.m. Hur mycket och vad för typ av smak de ger vet jag inte, men det är otroligt nyttigt! Sedan ska jag plocka mer för att göra Agnes {Cashew Kitchen} nässel -och mandelpesto som jag är väldigt nyfiken på, och kanske soppa också. Har ni några andra tips på vad man kan göra med nässlor, såväl torkade som färska eller förvällda? Dela gärna med er!

gathered nettles

gathered nettles in a strainer

All images and content are Rania Maria Photography originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

5 Comments

 1. Svara

  Agnes {Cashew Kitchen}

  17 maj, 2015

  Så fina bilder! Hoppas du gillar peston när du provar den!! :*

  • Svara

   RaniaMaria

   17 maj, 2015

   Tack! Och detsamma, härligt med fler som fotar lite mörkt och murrigt :D Jag vill också ha en fin gammal trappa i trä! Kommer jag garanterat göra, personligen älskar jag pesto, får se vad Andreas tycker. Vi gör mycket pastarätter så vore inte dumt att ha hemma faktiskt!

 2. Svara

  Maria Ekblad

  17 maj, 2015

  Åh så fina bilder!

  • Svara

   RaniaMaria

   17 maj, 2015

   Tack :)

LEAVE A COMMENT