Busy Times & A Turning Point

Sorry for the recent lack of posts! I’ve been pretty busy so far this week. I spent my entire workday on monday editing images of Sara. We spent our evening playing some boardgames at a friends place, it was so nice to get out of the apartment, hang out with other and do something that did not involve any glowing screens haha.

Yesterday was spent in Stockholm, just for the day, attending some business meetings. One of them was with Lovisa at Scandinav, a swedish image agency which I am proud to announce that I am now a part of! I attended another meeting after that, and I’ll tell you more about that later on. Then I spent some time with Ann-Marie and two other deadheads at Seienstyle & Dreadstuff before I got some sushi and got on my train back home.

raniamaria_mobileSTHLM

Today I’ve spent the entire day selecting and uploading images to Scandinav. I started with a batch of 132 images and they chose 101 of them, which feels really really good! I am so happy to see my images I’ve shot and created over the years finally end up somewhere else than in my portfolio, and I sure hope they’ll sell. Being part of this agency also gives me some new energy and motivation to create new photos and up my skills in the kitchen, with food styling & things like that. It’s so much more fun to create new work when I know the images will end up somewhere else than just my website, I’m actually working now – for something that can generate money. Yay! I’m super stoked!

Below is a selection of the images chosen by the agency.

raniamaria_agencyselection
It is now time for pizza and some wine to celebrate that I’ve finally joined an image agency, and that they wanted so many of photos in this first batch. I’m also celebrating some future work and collaborations that I think will be great – but I’ll hold on to those news for a while ;)

YOU MIGHT ALSO LIKE

6 Comments

 1. Svara

  Sandra

  18 juni, 2014

  Yay, vad kul! :D
  Jag blir så avundsjuk på er som får jobba med det ni tycker är kul, haha.
  One day, one day!

  • Svara

   RaniaMaria

   19 juni, 2014

   Jätteskoj! Det är bara att bestämma sig för att ”det här vill jag arbeta med” och sen börja kämpa för att nå dit. Det är inte lätt (beror väl på vad man vill syssla med såklart), och tar tid, och är inte en dans på rosor alla gånger – men det går, och när det går känns det fantastiskt :D vad hade du velat arbeta med?

 2. Svara

  Håkan

  19 juni, 2014

  Grattis! :-) Det är du väl värd. Hur mycket tjänar du på fotograferingen, typ?

  • Svara

   RaniaMaria

   20 juni, 2014

   Tack! Alltså det är ju väldigt svårt att säga, man tjänar ju inte en viss summa i månaden som med fasta jobb. Jag kan inte leva på fotograferandet än (tyvärr), men det går åt rätt håll. Alla jobb är väldigt individuella. Det som kostar är tiden det tar att fota + redigera, antalet bilder som ska leveras och hur stora bilder, samt användningsområdet. kommersiellt, redaktionellt, tryck eller på webb. hur länge ska bilderna användas? ett år? fri användningsrätt? det är så mycket variabler som påverkar priset!

   • Svara

    Håkan

    23 juni, 2014

    OK, jag förstår :-) Men några tusenlappar per månad i alla fall? Fortsätt kämpa, du har verkligen talang för det här tjejen! Snart kommer du att bada i pengar :-)

    • Svara

     RaniaMaria

     23 juni, 2014

     Ja sen är det ju en fråga om hur mycket man kan ta ut ur företaget också. Vissa månader går det, vissa inte. Tack! Haha bada i dem behöver jag inte, det räcker för mig om jag går runt på det :)

LEAVE A COMMENT