Halloumiburgare med sötpotatis

Det är billigt och enkelt att laga hembakat bröd, så även vegetariska hamburgare. Grundingredienserna för detta recept består av sötpotatis, ägg samt ost, och som tillbehörsförslag menar jag att rostad lök, chips eller rotfrukter lämpar sig väl.

Följ nedanstående steg för att tillaga vegetariska halloumiburgare med sötpotatis:

Steg 1: Köp eller ta fram:

  • 1 sötpotatis
  • 2 ägg
  • 200 gram halloumi (du kan byta ut halloumi mot en annan ost, om du så önskar)
  • Senap
  • BBQ-sås (jag rekommenderar liquid smoke)
  • Salt (2 tsk)
  • Peppar (1 tsk)

Steg 2: Skala och riv sötpotatisen och lägg ut den på hushållspapper. Salta därefter potatisen och låt den ligga kvar en stund för att merparten av vätskan ska kunna dunsta av.

Steg 3: Avlägsna potatisen från pappret, krama ur den sista vätskan och lägg ner den i en bunke.

Steg 4: Riv osten och blanda den med äggen samt sötpotatisen.

Steg 5: Låt smeten vila en stund.

Steg 6: Blanda ihop BBQ-såsen med 2 teskedar senap. Du kan i detta steg även använda dig av andra smakförstärkare såsom paprikapulver, chilipulver eller grillkrydda.

Steg 7: Forma smeten till biffar och stek dessa på medelhög värme tills ytan är gyllenbrun. Sänk därefter värmen och stek biffarna till de har fått en fast form.

Steg 8: Nu är dina halloumiburgare klara och färdiga att serveras.

Vi har som förhoppning att du gillar hamburgaren. Om du vill äta halloumiburgaren utan tillbehör rekommenderar vi att du lagar en lite större sats.

Lämna en kommentar